עפ”י חוק עבודת נשים תשי”ד 1954 עובדת או עובד זכאים להיעדר לטיפולי פוריות או הפריה חוץ גופית עד 4 סדרות טיפולים בשנה (עד 16 ימים לסדרה במקום עבודה של 5 ימים בשבוע ועד 20 ימים לסדרה במקום עבודה של 6 ימים בשבוע).
דינה של היעדרות בשל טיפולי פוריות או הפריה חוץ גופית כדין היעדרות עקב מחלה והעובד/עובדת יהיו זכאים לתשלום ימי מחלה בהתאם לצבירה העומדת לזכותם.
עפ”י חוק זה חל איסור על פיטורים בעת טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית לקראת ילד ראשון או שני (משותף) במשך תקופת ההיעדרות ו- 150 יום לאחר מכך, ללא היתר מהשר הממונה- האיסור חל בתנאי שהעובדת הציגה למעסיק אישור רפואי על הטיפולים. השר לא יתיר פיטורים אם הם לדעתו בקשר לטיפולים.
איסור זה חל גם על עובדת שלא נעדרה עקב אותם טיפולים, שעבדה 6 חודשים אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה, בתנאי שהודיעה למעסיק על הטיפולים עד 3 ימים לאחר הודעת הפיטורים ומסרה אישור רפואי עד 14 ימים לאחר הודעת הפיטורים.
למעסיק מותר לפטר ללא היתר רק שנתיים מיום ההיעדרות הראשון עקב טיפולי הפוריות.
במקרה של הפרת החוק זכאית העובדת לפנות בתלונה למשרד התמ”ת או לשר הממונה ובמידת הצורך להגיש תביעה לפיצויים בבית הדין לעבודה.
במקרה של פיטורים בעת טיפולי פוריות דין המעסיק דין המעסיק – מאסר שישה חודשים או כפל הקנס האמור בסעיף 61(א)(3) לחוק העונשין, כאשר גם נושא משרה בתאגיד חייב לפקח ולעשות כל שניתן למניעת עבירה לפי חוק זה.
עב’ (ת”א) 5043/04 רונית שמואל נ’ בראוו אינגינירינג, כב’ השופטת מיכל לויט, 22.06.08- ביה”ד קיבל תביעה של עובדת לאפליה בפיטוריה מחמת טיפולי פוריות שעברה, מכוח חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, עם זאת בית הדין קבע כי העובדת לא נהנית בנוסף מהגנת חוק עבודת נשים וזאת משום שלא הציגה למעביד אישור רופא מטפל לפיו הטיפול מחייב היעדרות- העובדת זכתה בפיצוי ממוני בסך 35,690 ₪ ופיצוי לא ממוני ללא הוכחת נזק ע”ס 50,000 ₪ בתוספת הוצאות משפט ושכ”ט עו”ד.
סעש (ת”א) 30266-04-15 מאור חץ נ’ סי – אליאנס בע”מ, 24.06.18- פיצוי של 20,000 ש”ח בגין פיטורים שלא כדין ו- 48,200 ש”ח בגין הפרת חוק עבודת נשים.